T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / TÜRKOĞLU - Kayı Boyu Ortaokulu

2019/2020 1. DÖNEM ORTAK SINAV DUYURUSU

 

Ortak Yazılı Sınav Kılavuzu'nu indirmek için tıklayınız.

 

2019-2020 5. SINIFLAR ORTAKYAZILI SINAV KILAVUZU

ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ UYARILAR

 

1. Ortak yazılı sınavlarda her bir ders yazılısı için dersin konu ve kazanımlarına uygun "Çoktan Seçmeli" sorular bulunmaktadır. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacaktır.

2. Öğrenciler, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ve her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla sınavlara alınmayacaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacaktır.

3. Öğrenciler optik formlar üzerinde yer alan bilgilerinin tam ve doğru olup olmadığını kontrol edeceklerdir. Olumsuz bir durum olduğunda gözetmen öğretmene bildireceklerdir.

4. Öğrenciler, ortak yazılı sınav öncesinde sınav kâğıtlarını kontrol ederek eksik sayfa veya baskı hatası tespit ederse sınav kâğıdının değiştirilmesini isteyecektir.

5. Öğrenciler, optik form işaretlemelerini siyah kurşun kalemle yapacaktır.

6. Sınavda yer alan soruların seçeneklerinden sadece bir tanesi doğru cevaptır. Çift işaretlenmiş cevaplar yanlış cevap olarak değerlendirilecektir.

7. Ortak yazılı sınav esnasında kopya çektiği tespit edilen öğrenciler hakkında ilgili yönetmeliğe göre işlem yapılacaktır.

8. Zorunlu haller dışında yazılı sürecince (80 dakika) dışarı çıkılmasına izin verilmez. Dışarı çıkma zorunluluğu halinde okul idaresi gözetiminde öğrenci dışarı çıkarılır.

9. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak puanlar hesaplanacaktır. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

10. Sınav sonunda oluşan puan, ilgili dersin II. yazılı notu olarak değerlendirilecek ve e-okul sistemine işlenecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.11.2019 - Güncelleme: 27.11.2019 11:08 - Görüntülenme: 1640
  Beğen | 0  kişi beğendi